Jump to: navigation, search
Άτομα: 10
Ώρα έναρξης: 21:00
Διάρκεια: 3 ώρες

Επέκταση στα διπλανά δωμάτια[edit]

Για την χρήση του νέου χώρου στα διπλανά δωμάτια αποφασίστηκαν τα εξής

 1. Να χρησιμοποιήσουμε μόνο το ένα δωμάτιο για αρχή, το μεγαλύτερο, και αυτό για αποθήκη.
 2. Να μετακινήσουμε εκεί ότι είναι για αποθήκευση από όλα τα δωμάτια, ώστε να αδειάσουν οι χώροι από random πράματα. Σε αυτά θα αποκλείονται αντικείμενα αξίας καθώς δεν θα υπάρχει καμία φύλαξη.
 3. Να μαζευτούμε την Τρίτη 5 Ιουνίου για να μελετήσουμε και να κατασκευάσουμε ράφια.

Φοιτητικό κέντρο[edit]

Από το φοιτητικό κέντρο μας έγινε πρόταση να γίνουμε πολιτιστική ομάδα, γι αυτό το θέμα συζητήθηκαν τα εξής.

 1. Διατυπώθηκαν οι απόψεις και από τις δύο πλευρές, του να ενταχθούμε ή να όχι, χωρίς να καταλήξουμε σε μια απόφαση. Κανείς δεν γνωρίζει γεγονότα που έγιναν στο παρελθόν εις βάρος πολιτιστικών ομάδων, και την ίδια ώρα δεν υπάρχει κάποια επιτακτική ανάγκη ώστε να ενταχθούμε άμεσα.
 2. Αποφασίστηκε να βρούμε το καταστατικό ή οτιδήποτε έγγραφο καταγράφει την υποχρεώσεις και από τις δύο πλευρές πάνω στο οποίο δημιουργείται μια πολιτιστική ομάδα.
 3. Παράλληλα κάποια μέλη θα συναντήσουμε την υπεύθυνη του Φ.Κ. ώστε να συζητήσουν τις λεπτομέρειες αυτής της διαδικασίας.
 4. Στην επόμενη συνάντηση, θα αναλύσουμε τα νέα δεδομένα ώστε να πάρουμε μια απόφαση.

Έντυπο υλικό ενημέρωσης[edit]

Συζητήθηκε να οργανώσουμε όλο το υλικό που έχουμε και να το αρχειοθετήσουμε για πιο εύκολη χρήση. Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν τα εξής:

 1. Να δημιουργηθεί ένα repository στο http://code.tolabaki.gr με όλο το έντυπο υλικό καθώς και τα ενδιάμεσα αρχεία που μπορεί να χρειάζονται για μελλοντική βελτιώση/ανάπτυξη. Σε αυτό θα συγκεντρώσουμε ότι έχει φτιαχτεί και οποιαδήποτε νέα έκδοση θα ανεβαίνει απευθείας εκεί από τον editor.
 2. Να δημιουργηθεί μια σελίδα στο wiki όπου να αναρτηθούν οι τελευταίες εκδόσεις όλων των διαφορετικών τύπων φυλλαδίων, stickers κλπ, ώστε να μπορεί όποιος θέλει να τα χρησιμοποιεί.
 3. Προτάθηκε να φτιαχτεί ένα επιπλέον sticker με τίτλο "Fixed by LABaki" που θα το κολλάμε σε όποια συσκευή επιδιορθώνεται από κάποιον στο LABaki.
 4. Για την βασική brochure είπαμε:
  1. Να ξεκινήσουμε ένα mail thread όπου θα συντονιστούμε να το βελτιώσουμε και να τελειώσουμε μια πλήρη έκδοση αυτού.
  2. Πιθανές αλλαγές στο κείμενο, ιδίως για την δεύτερη σελίδα που η λίστα είναι λίγο out-of-sync
  3. Να το μεταφράσουμε στα ελληνικά
  4. Να ενσωματώσουμε ότι νέο υλικό από γραφικά έχουμε.

Ομάδες εργασίας[edit]

Σε προηγούμενη συνάντηση είχε συζητηθεί να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας. Σε αυτή ορίστηκαν τα πρώτα Tasks καθώς και οι ομάδες που τα αναλαμβάνουν.

 • Mailing Lists (mailman): gkiagia
 • Wiki Moderators: zeptomoon, sque
 • Local network admin: vervelakis, mentor:gkiagia
 • Καθαρισμός: wall of fame
 • Keymaster: gkiagia, vervelakis, sque
 • Electronics Workbench Janitor: zeptomoon, sque

Web Services[edit]

Για τις υπηρεσίες www ειπώθηκαν τα εξής ανά κατηγορία:

Wiki[edit]

 1. Να δημιουργηθεί μία νέα Main Page. Τα σοβαρότερα προβλήματα είναι ότι είναι δυσνόητη σε νέους χρήστες, και δεν δίνει πληροφορίες για τα τρέχοντα θέματα.

Blog[edit]

Να δημιουργηθεί μια σελίδα τύπου Blog. Έγιναν πολλές προτάσεις για πλατφόρμες αλλά καμία δεν επικράτησε. Γι' αυτό:

 1. Διατυπώθηκε το ζητούμενο που θέλουμε να καλύψουμε ώς εξής: "a public stream, easily accesible, with more than text that is ordered chronologically"
 2. O Δαμιανός προθυμοποιήθηκε να κάνει μια έρευνα στο υπάρχον λογισμικό σχετικά με blog.
 3. O Jann προθυμοποιήθηκε να κάνει μια έρευνα σε ανοιχτές πλατφόρμες για social media.

Collabotools[edit]

Έγινε συζήτηση για την ιδέα του να φτιάξουμε μια κοινόχρηστη εργαλειοθήκη. Από την συζήτηση το μοντέλο που προτάθηκε ήταν:

 • Να δημιουργήσουμε ένα ανεξάρτητο από το labaki, pool από εργαλεία το οποίο όποιος ήθελε θα μπορούσε να έρχεται να το δανείζεται και να το επιστρέφει.
 • Να μην υπάρχει πουθενά stock εργαλείων αλλά τα εργαλεία να μένουν στους ιδιοκτήτες τους μέχρι ως ότου ζητηθούν.
 • Ο χώρος στο LABaki θα μπορούσε να λειτουργήσει ως κέντρο οργάνωσης και διανομής.

Για τα παραπάνω ο Ankostis πρότεινε την χρήση semantic wiki για την όλη οργάνωση και προθυμοποιήθηκε να πειραματιστεί γύρω από αυτό το θέμα.

Arduino DIY Farming Electronics[edit]

Η ιδέα είναι να κατασκευάσουμε DIY ηλεκτρονικά εργαλεία για τους καλλιεργητές. Το μενού περιλαμβάνει γνωστές συνταγές (αυτόματο πότισμα ..) αλλά είναι ανοιχτό και σε άλλες προτάσεις. Με μια σύντομη συζήτηση, δεν βρέθηκαν εμπόδια γιατί να μην ξεκινήσει άμεσα. Σε πρώτη φάση θα οργανωθεί ένα email thread που θα περιέχει και τις δύο λίστες (saloni, citygardeners-her) ώστε να κάνουμε ένα brainstorming.

Χρήση καμερών στον χώρο[edit]

Μετά από μια παλαιότερη πρόταση να καταγράφουμε τον χώρο, είχε μείνει ανοιχτό το θέμα για την χρήση καμερών γι αυτό τον σκοπό. Συγκεκριμένα τα αντιεπιχειρήματα για την χρήση ήταν

 • Δεν αποτρέπουν άμεσα την οποιαδήποτε ζημιά
 • Η μοναδική χρήση της γνώσης αυτής (ποιος το έκανε) είναι να επιβάλουμε σε αυτόν να μην το ξανακάνει. Και η επιβολή είναι πάντα αρνητική.
 • Μειώνει το αίσθημα εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό σε έναν ανοιχτό χώρο.

Από την άλλη υπέρ της χρήσης αυτών ακούστηκαν:

 • Σε περίπτωση κάποιου βανδαλισμού, μπορούμε να εντοπίσουμε ποίοι το έκαναν και να πάμε να ενημερώσουμε τους γονείς τους.
 • Αποτρέπει μελλοντικές επιθέσεις από οποιαδήποτε επικίνδυνη ομάδα.

Τελικώς αποφασίστηκε να εμπλουτίσουμε την παλιότερη απόφαση ως εξής: Κάμερες μπορούν να χρησιμοποιούνται για οποιοδήποτε σκοπό αρκεί να είναι εμφανής. Ένας χώρος εργαστηρίου μπορεί να χρησιμοποιεί κάμερες για διάφορους σκοπούς άσχετα από ασφάλεια. Σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν θα καταγράφουμε από τις κάμερες. Αν υπάρξει σοβαρός λόγος και οι κάμερες μπορεί να γίνουν λύση τότε το ξανασυζητάμε.

3D Printer[edit]

Αναβιώνουμε το θέμα καθώς υπάρχει πρόταση να μας δωρίσουν τα πλαστικά μέρη που χρειάζονται για το RepRap. Γι' αυτό:

 1. Ξεκινάμε έρευνα για το πιο μοντέλο μας καλύπτει τις ανάγκες μας. Ώστε να ξέρουμε τι πλαστικά να ζητήσουμε.
 2. Για την έναρξη του project, ξεκινάμε από emails ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα.

Meetings[edit]

Οι τακτικές συναντήσεις τους τελευταίους μήνες δεν έγιναν. Γι αυτό τον λόγο αποφασίστηκε να αυξήσουμε τον ενδιάμεσο χρόνο και να προσπαθήσουμε να είμαστε πιο συνεπείς. Τονίστηκε ότι άμα γίνονται πιο συχνά τα θέματα θα είναι λιγότερα και θα είναι και πιο ξεκούραστη.

 1. Σε συνδυασμό με την τακτική συνάντηση στο Φ.Κ. που είναι κάθε πρώτη Παρασκευή, αποφασίστηκε η δικιά μας να είναι κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα.

Λοιπά[edit]

 1. Προτάθηκε να ζητήσουμε από την φωτογραφική ομάδα του Π.Κ. να έρθει να φωτογραφίσει τον χώρο ώστε να έχουμε ποιοτικές φωτογραφίες. Ο Δαμιανός προθυμοποιήθηκε να ενημερώσει μέλος της ομάδας αυτής.
 2. Προτάθηκε να φτιάξουμε hardware μουσείο. Η ιδέα ήταν αποδεκτή αλλά το ανθρώπινο δυναμικό δεν επαρκεί. Γι' αυτό αποφασίσαμε σε πρώτο στάδιο να μαζεύουμε λειτουργικό παλίο HW και να το αποθηκεύουμε ξεχωριστά από τα άλλα.
 3. Για το θέμα του linux-list και ugrads, αποφασίστηκε οριστικά να: α) Στείλουμε ένα ενημερωτικό email στην linux-list και να ζητήσουμε από τους admin το άμεσο κλείσιμο αυτής. β) Για την ugrads, θεωρούμε ότι είναι επαρκώς ενημερωμένη λίστα και απλά θα συνεχίσουμε να προωθούμε τα emails του announcement.
 4. Εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από πολλούς για ένα workshop πάνω σε arduino. Ο sque προθυμοποιήθηκε να οργανώσει και να κάνει τουλάχιστον ένα workshop μέσα στον Ιούνιο. Για το θέμα θα δημιουργηθεί thread στα email.